המטבח של ליאורה - מתכונים

מתכונים

עוגת גזר

המצרכים 
1+1/4 כוסות שמן
1 כוס סוכר
4 חלמונים
1 כפית קינמון
1 שקית אבקת אפיה
2 כוסות גזר מרוסק דק (4-5 גזרים)
2 כוסות קמח רגיל
100 גר’ צימוקים
50 גר’ אגוזים

אופן ההכנה
1.    לערבב את כל החומרים לעיל.
2.    להקציף 4 חלבונים ולהוסיפם לתערובת.
3.    להעביר לתבנית 26 (או 2 תבניות אינגליש קייק)
3.    לאפות כשעה בחום בינוני.

ב ת י א ב ו ן !!
מתכון

קבב/קציצות דג

המצרכים:
 1 בצל סגול גדול
3 מקלות סלרי 
1 פלפל אדום 
1 פלפל צהוב
מלח, פלפל
1/2 כפית רוטב ווסטרשייר
1/4 כפית טבסקו
1+1/2 כפיות תבלין "5 תבלינים"
1 ק"ג פילה דג לבן קצוץ קטן קטן או טחון
1/2 כוס פירורי לחם
1 כוס מיונז
2 ביצים
2 כפות חרדל דיז’ון

אופן ההכנה:
- לחתוך לקוביות קטנות את הבצל, הסלרי והפלפלים
- לטגן בשמן זית את הבצל, להוסיף את יתר הירקות, להוסיף פטרוזיליה, רוטב ווסטרשייר, טבסקו ו-5 תבלינים, לערבב ולטגן עד לריכוך הירקות במשך כ- 15 דקות.
- להעביר לקערה ולהוסיף את הדג, פירורי הלחם, מיונז, ביצים וחרדל. לערבב היטב ולהעביר למקרר לכחצי שעה
- ליצור קציצות או קבבונים ולטגן משני הצדדים.
- להגיש בטמפרטורת החדר לצד רוטב יוגורט טחינה.

רוטב יוגורט טחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס יוגורט
1/4 כוס מים
מיץ לימון 
1-2 שיני שום כתושות
מלח

לערבב היטב את כל החומרים, אם סמיך מדי - להוסיף עוד קצת מים.

מרק בשר - מתאים גם לדיאטת פליאו

המצרכים:
3 כפות שמן זית
600-700 גר’ בשר שייטל חתוך לקוביות קטנות (2 ס"מ)
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 כרישה נקייה וחתוכה (החלק הלבן בלבד)
3 גזרים חתוכים לקוביות
3 קישואים חתוכים לקוביות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
2 מקלות סלרי קצוצים
1 כוס אפונה קפואה
3 ליטר מים רותחים
1/2 צרור פטרוזיליה + 1/2 צרור שמיר קשורים או בתוך שקית בישול
1 כף גדושה רסק עגבניות מרוכז של MUTTI(בשפופרת)
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול לטגן את קוביות הבשר בשמן זית.
2. להוסיף בצל וכרישה ולטגן מעט.
3. להוסיף מים עד לכיסוי הבשר ולהרתיח. את הקצף שנוצר יש להוציא בעזרתכף מחוררת.
4. להוסיף את כל יתר המצרכים, להרתיח, להוציא עוד קצף אם יש, לכסות ולהעבירללהבה קטנה. להמשיך לבשל כשעה וחצי עד שהבשר מתרכך מאד.
5. אפשר להוציא את הפטרוזיליה והשמיר ולהגיש.

עוגת שכבות מרנג אגוזים וגנאש שוקולד

העוגה מתאימה לחולי צליאק ולפסח

המצרכים למרנג:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
50 גר’ אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים במיקסר, להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף נוקשה.
להוסיף אגוזים ולערבב בזהירות.
לסמן 3 עיגולים על נייר פרגמנט ולשטח את החלבונים על כל עיגול.
לאפות 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות. לכבות את התנור לאחר 20 דקות ולהשאיר את התנור סגור למשך הלילה. 
חשוב: לא לפתוח את דלת התנור עד הבוקר!!!

המצרכים לקרם השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
להמיס 200 גר’ שוקולד על בן מרי 
להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה
להוסיף את הקצפת לשוקולד ולערבב.

הרכבת העוגה:
למרוח חצי מכמות קרם השוקולד על מרנג אחד
להניח מעליו מרנג נוסף
למרוח את שארית קרם השוקולד ולכסות במרנג השלישי שנותר.
מומלץ לזלף מעל שוקולד מומס לקישוט

שוקיים עוף ללא עור בציפוי פריך (אפויות בתנור)

המצרכים 
שוקיים של עוף, לבקש מהקצב להוריד את העור ואת הקצה של העצם.
2 שקיות ניילון
1 כוס פירורי לחם (עדיף פירורי גריסיני)
2 כפות קמח
1 כף קורנפלור
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
שמן זית

אופן ההכנה
1. לשים את שקיות הניילון אחת בתוך השנייה
2. לשים בניילון את פירורי הלחם, קמח, קורנפלור, מלח, פלפל, אבקת שום, פפריקה וסוכר ולערבב
3. לשים בקערית שמן זית
4. לטבול 4-5 שוקי עוף בשמן הזית ולהעבירם לשקית הניילון ולשקשק היטב כך שיצופו בתערובת פירורי הלחם. לחזור על הפעולה עם יתר השוקיים.
5. לסדר את שוקי העוף בתבנית שטוחה מכוסה בנייר אפייה.
6. לזףזף שמן זית על השוקיים ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, שעה - שעה ורבע.
7. להגיש מייד.

הערה: אפשר לעשות את המתכון הנ"ל גם עם כרעיים של עוף.

 ב ת י א ב ו ן !!

עוגת שוקולד צ'יפס

המצרכים 
1 שמנת חמוצה או אשל
½ כוס שמן
2 ביצים
1 שקית קטנה קמח תופח (½2 כוסות)
½1 כוסות סוכר
200 גר’ שוקולד צ’יפס מריר (רצוי לערבב שוקולד מריר, חלב ולבן)

אופן ההכנה
1. לשים בקערת המיקסר את כל המצרכים הנ"ל מלבד השוקולד צ’יפס.
לערבב עם וו הגיטרה רק עד לקבלת עיסה אחידה. ערבוב יתר פוגע במרקם העוגה.
2. להוסיף את השוקולד צ’יפס ולערבב לתוך העיסה בעזרת מרית.
3. לרפד תבנית מוארכת (אינגליש קייק) בנייר אפייה ולהעביר את הבצק לתבנית.
4. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, כ-45 דקות.
5. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
ב ה צ ל ח ה !!

לביבות קישואים

המצרכים:
2-3 קישואים בינוניים מגוררים גס (רצוי שלפחות אחד יהיה זוקיני שצבעו ירוק כהה)
1 בצל סגול מגורר גס
8 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:
יש לערבב את כל המצרכים מיד לאחר גירוד הקישואים והבצל.
במידה והבלילה דלילה מאד יש להוסיף עוד 1-2 כפות קמח.
לחמם היטב מחבת עם שמן וחמאה ולטגן לביבות מהתערובת, כף לכל לביבה.
לשוחרי הבריאות והדיאטה, אפשר ורצוי לטגן את הלביבות במחבת קרמית, למרוח מעט שמן עם מברשת או תרסיס שמן.
הכמות מספיקה לכ- 15 לביבות שטוחות.
להגיש חם.

מקפא תותים

המצרכים:
2 סלסלות תות שדה
6 חלבונים
1+1/2 כוס סוכר ועוד 2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
 למלא מיכל של פוד פרוססור בתותים עם 1 כוס סוכר ולערבל עד לקבלת נוזל חלק. להעביר לקערה גדולה.
 להקציף 6 חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף נוקשה
להוסיף לתערובת התותים 1/4 מכמות החלבונים ולערבב היטב, להוסיף את יתרת החלבונים ולערבב בעדינות עם מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
להעביר את עיסת התותים לתבנית כלשהיא, לכסות היטב ולהעביר למקפיא למשך הלילה.
למחרת – להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר ולשמור בצד. לאותה קערת המערבל בה הקצפנו את הקצפת (אין צורך לנקות אותה) להעביר את עיסת התותים הקפואה ולהקציפה מספר דקות עד לקבלת מוס.
להוסיף את הקצפת ששמנו בצד ולקפל אותה לתוך מוס התותים.
להעביר את העיסה כולה לתבנית מעוטרת או לתבניות אינגליש קייק חד פעמיות, לכסות היטב בניילון נצמד ולהחזיר למקפיא.
יש להוציא את הכמות הרצויה מהמקפיא כ- 20 דקות לפני הגשת המקפא.

לבקשת רבים, להלן המתכון לעוגיות זברה שוקולד:

המצרכים:
1 חבילת ביסקוויטים פתי-בר רגילים
300 גר’ שוקולד מריר 74%
300 מ"ל שמנת מתוקה
תבנית אינגליש קייק (מאורכת) חד פעמית
מעט חלב (או קפה) לטבילת הביסקוייטיםן
אופן ההכנה:
1.  לשים את השמנת המתוקה בסיר קטן ולחמם את השמנת  עד לנקודת הרתיחה (לא להרתיח).
2.  להוריד מהאש ולהוסיף את חתיכות השוקולד. לערבב היטב עד לקבלת מסה חלקה.
3.  לטבול ביסקויט בחלב (או בקפה) ולסדר בתחתית התבנית בשכבה אחת.
4.  לשפוך מעל שכבת הביסקויטים 1/4 ממסת השוקולד וליישר.
5.  לטבול שוב ביסקויטים ולהניח על שכבת השוקולד, מעליהם שוב שוקולד. לחזור על סעיפים 3 ו-4   ארבע  פעמים (מסיימים בשכבת שוקולד), יתקבלו 4 שכבות של ביסקויטים ו- 4 שכבות של שוקולד.
6. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהכניס למקרר ל- 6 שעות לפחות.
7.  לאחר שהעוגה התייצבה במקרר, לחתוך בעזרת מספרים את דפנות התבנית (במאונך) כך שיהיה קל לפרוס את העוגה ולהוציא את הפרוסות מהתבנית. לחתוך לקוביות קטנות או לפרוסות, אפשר לנעוץ מקל של סוכריה. לשמור במקרר בכלי סגור

עוגה טובה לקפה

החומרים:
120 גר’ חמאה
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
1 שמנת חמוצה או אשל
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס (אגוזי מלך או פקאן)
3 כפות סוכר מעורב עם כפית קינמון (או פחות, איך שאתם אוהבים)

אופן ההכנה:
לרפד תבנית אינגלישקייק (מאורכת) בנייר אפיה כדי להקל על הוצאת העוגה מהתבנית.
לשפוך מחצית מעיסת הבצק לתוך התבנית.
לפזר צימוקים, אגוזים ומחצית מתערובת הסוכר והקינמון.
לשפוך מעליהם את המחצית השניה של תערובת הבצק ולפזר מעל את יתרת הסוכר המעורב עם קינמון.
לאפות בחום בינוני (170-180 מעלות) במשך 40-45 דקות.
כדי לדעת אם העוגה מוכנה יש לדקור עם קיסם את העוגה בחלקה האמצעי ולודא שהקיסם יוצא יבש.

מקלות פרמזן ממכרים

המצרכים:
בצק עלים חמאה, מרודד, קר מאד
ביצה מקושקשת
גבינת פרמזן איכותית, מגורדת
שומשום לבן או שחור או מעורב/פרג/קצח
אופן ההכנה:
לפתוח את גליל בצק העלים ולחתוך ממנו רצועה באורך כ- 20 ס"מ. את יתרת הבצק להחזיר למקרר.
להשאיר את הניילון בתחתית הבצק. למרוח (בעזרת מברשת) את חתיכת הבצק בביצה, לפזר בנדיבות פרמזן ולהדק אותו קלות לבצק בעזרת מערוך.
להפוך במהירות את הבצק על משטח העבודה כך שהחלק עם הפרמזן למטה והחלק עם הניילון למעלה. להסיר את הניילון ולמרוח גם את צד זה בביצה הטרופה ולפזר בנדיבות שומשום.
בעזרת גלגלת של פיצה לחתוך לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ (גובה 20 ס"מ). אפשר להעזר בסרגל (יוצאים כ- 12 רצועות).
להרים כל רצועת בצק ולסלסל אותה, כל יד לכיוון הנגדי. להניח מיד את הרצועה המסולסלת בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהצמיד את קצות הרצועה לנייר.
לחזור על הפעולות עם יתרת הבצק שבמקרר.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות עד לקבלת צבע שחום (15-20 דקות).
לשמור את המקלות בכלי אטום היטב.
הערות:
חשוב שהבצק יהיה קר מאד כדי להקל על העבודה.
אפשר להכין את המקלות מראש ולשמור את התבנית עטופה היטב במקרר עד לאפיה.
יפה להגיש את המקלות כתוספת למרק או כמתאבן לצד שתיה חריפה.
זהירות, זה ממכר.

קציצות בקר ועוף

המצרכים:
מעט שמן זית
1בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פרוסה עבה (3 ס"מ) לחם דגנים אמיתי
600 גר’ בשר בקר טחון (לא שמן)
600 גר’ חזה עוף טחון
2 ביצים
1 כף שטוחה חרדל
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
2-3 כפות מים
אופן ההכנה:
1.  לטגן בשמן זית את קוביות הבצל, להוסיף את השום לקראת הסוף שלא ישרף, לקרר.
2.  לחתוך את פרוסת הלחם לקוביות גדולות ולהשרות במים כ- 15 דקות (תוספת הלחם נותנת רכות לקציצות).
3.  לשים בקערה גדולה את הבשר והעוף הטחונים ולערבב היטב לקבלת צבע אחיד.
4.  להוציא את קוביות הלחם מהמים, לסחוט אותן היטב ולהוסיפן לתערובת הבשר.
5.  להוסיף ביצים, חרדל, הבצל והשום המטוגנים, מעט מים, מלח ופלפל ולערבב בידיים לתערובת אחידה.
6.  רצוי להכניס את התערובת למקרר לשעה לפחות (לא הכרחי) .
7.  ליצור קציצות ולטגן אותן במחבת עם מעט שמן קנולה או על מחבת פסים ללא שמן.
הערות:
אפשר להכין את הקציצות רק מבשר בקר, אני אוהבת לערבב 2 סוגי בשרים.
מומלץ להגיש מיד לאחר הטיגון בתוספת טחינה וסלט עגבניות שרי.
 

עוגיות כל טוב

להלן מתכון לעוגיות/כרוכיות טעימות במילוי כל טוב, תמרים, אגוזים, שקדים, צימוקים, שומשום, קוקוס וכל מה שתרצו או שתמצאו בבית:
החומרים לבצק:

750 גר’ קמח 
1 כוס מים פושרים
200 גר’ חמאה רכה
1/2 כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה

החומרים למילוי:
1 קופסא ממרח תמרים
2 כפות סוכר לפיזור על כל גלילה
בנוסף כדאי לפזר לפחות 2 מוצרים מהרשימה שלהלן (רצוי כולם):
שקדים בכל צורה, שלמים מולבנים או פרוסים
אגוזים 
שומשום
צימוקים
קוקוס

אופן ההכנה:

1.    במיקסר עם וו הגיטרה (או ידנית) לערבב את כל חומרי הבצק.  אין צורך לתת לבצק לנוח, הוא מאד נוח לעבודה.
2.    לחלק את הבצק ל- 6 חלקים.
3.    לרדד כל חלק למלבן, למרוח ממרח תמרים ולפזר 2 כפות סוכר, לפזר את יתרת חומרי המילוי.
4.    לגלגל כל עלה לגלילה ולהניח בתבנית אפיה על נייר פרגמנט
5.    חשוב לחתוך את הגלילות לפני האפיה
6.    לאפות כחצי שעה ב 180 מעלות, עד לגוון זהוב
7.    מיד כשיוצא מהתנור לחתוך שוב בחריצים שעשינו לפני האפיה.
8.    לאחר שהגלילות התקררו לבזוק אבקת סוכר ולשמור בכלי אטום.

הערה: בבצק אין סוכר - זו לא טעות.

בתיאבון !!
לכל הנרתעים מבישול דגים בבית, להלן מתכון  סופר קלי קלות שכל אחד יכול להכין. גם טעים וגם דיאטטי, הצלחה בטוחה !

פילה סלמון מאודה 

המצרכים:
נתח פילה סלמון טרי (עם העור ללא עצמות) חתוך למנות
מלח גס
מחבת עם תחתית עבה ומכסה תואם

אופן ההכנה:
1. מפזרים שכבת מלח גס בעובי 1.5-2.0 ס"מ על מחבת.
2. מחממים את המחבת עם המלח על אש חזקה כשהיא מכוסה.
3. כשהמלח חם מאד מניחים את נתח הסלמון על המלח כשהעור כלפי מטה. מכסים ומבשלים 
כ- 5 דקות (תלוי בעובי ובגודל הנתח). מכבים את האש וממתינים כדקה. מגישים את הדג על צלחת וזה כל הסיפור. אין צורך בתבלון הדג, ממש קלי קלות.

הערה: בזמן שהדג על האש ישמעו קולות "פיצוצים" קטנים של המלח הקופץ. 

ציר עוף עשיר


המצרכים:
2 עופות שלמים
4-5 גזרים שטופים, לא מקולפים, חתוכים ל- 2
1-2 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך ל-2
1-2 שורש סלרי קלוף וחתוך ל- 2
2 מקלות סלרי עם העלים
1 בצל לבן עם הקליפה, רחוץ וחתוך ל- 2
1 עגבניה שלמה מנוקבת כמה פעמים עם להב הסכין (כדי שלא תתפוצץ)
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור שמיר
1 עצם עם מוח 
2 כפות מלח גס
1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. בסיר גדול (10-12 ליטר) לשים את כל מרכיבי המתכון. לכסות במים ( 5-6 ליטר), להביא לרתיחה ללא כיסוי.
2. את הקצף שנוצר יש להוציא עם כף רשת או מסננת קטנה.
3. לאחר הרתיחה, לכסות את הסיר, להעביר לאש הקטנה ביותר ולבשל שעתיים.
4. לאחר שהציר התקרר יש לסנן אותו במסננת דקה. את חלקי העוף המבושל ממליצה לשמור לשימוש בהמשך. 
5. להעביר למיכלים קטנים של חצי ליטר ולהקפיא לשעת הצורך.
בלינצ'ס
המצרכים
6 ביצים
2 כוסות מים קרים (500 מ"ל)
2 כוסות חלב קר
3 כוסות קמח רגיל (450 גר)
קורט מלח לבלינצ'ס במלית מלוחה או קורט סוכר למלית מתוקה
60 גר' חמאה
כלים: מחבת בלינצ'ס נמוכה מטפלון קוטר 22 ס''מ, מצקת או כלי מזיגה בנפח 50 מ''ל

אופן ההכנה:
1. מערבבים בבלנדר / במעבד מזון / בבלנדר מוט / או טורפים בקערה: ביצים, מים וחלב.מוסיפים טיפת מלח או סוכר כמוסבר לעיל וקמח. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וללאגושים. אם יש ספק אפשר לסנן את התערובת.
2. ממיסים את החמאה במחבת הבלינצ'ס ומוסיפים לתערובת תוך כדי ערבול.אין צורך בהוספת חמאה או בשימון המחבת במהלך הטיגון.
הבלילה יוצאת נוזלית וזה בסדר.
3. מחממים את המחבת בה המסנו את החמאה על אש בינונית וכשהיא חמה מוזגים לתוכה
50 מ''ל מהתערובת, מנערים כך שהתערובת תכסה את כל תחתית המחבת בשכבה דקיקה.טגנים כדקה, הופכים ומטגנים עוד חצי דקה. הופכים את המחבת על קרש וכך עורמים את כל החביתיות המוכנות. הטיגון גם בצידן השני מונע הידבקות אחת לשנייה.
מלנזנה - מאפה חצילים
(מתכון מתאים לפליאו)

המצרכים
3 חצילים בינוניים עם הקליפה
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל
1 כפית אבקת שום 
1 כפית אורגנו יבש
5 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 בקבוק PASSATA מחית עגבניות קלה של חברת MUTTI (עם הפקק הצהוב)
100 גר' פרמזן מגורד
חופן עלי בזיליקום קרועים
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים אותם בשכבה אחת על תבנית ממרופדת בנייר אפייה. מורחים את פרוסות החציל בשמן זית בעזרת מברשת, בוזקים עליהם מלח, פלפל, אבקת שום ואורגנו, אופים 25-30 דקות.
3. בינתיים מכינים את רוטב העגבניות: מחממים בסיר את 5 כפות שמן הזית ומזהיבים את השום. מוסיפים את בקבוק הפסטה ועלי הבזיליקום (השאירו מעט עלים לקישוט), מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
4. כשהחצילים מוכנים (משאירים את התנור דולק) מסדרים אותם בשכבה אחת בתחתית תבנית אפייה בינונית, מעליהם שופכים 1/3 מרוטב העגבניות ומפזרים פרמזן מעל. חוזרים עוד פעמיים על הפעולה כך שיהיו לנו 3 שכבות סה"כ.
5. שופכים את הביצה המקושקשת מעל ומעטרים בעלי הבזיליקום שהשארנו בצד ועוד קצת פרמזן אם נשאר.
6. אופים במשך 20-25 דקות.

כבד קצוץ

המתכון (לא התמונה..) מתאים גם לפליאוליתים:

שמן זית
1 כפית גדושה שומן אווז (לא הכרחי אך נותן טעם טוב)
2 בצלים בינוניים
1 ק"ג כבד עוף (לנקות היטב)
4 ביצים
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור

לחמם שמן זית ושומן אווז במחבת רחבה בעלת מכסה.
לחתוך את הבצלים לקוביות או חצאי טבעות ולהוסיף למחבת החמה, לטגן על אש בינונית עד להזהבת הבצלים תוך כדי ערבוב מדי פעם.
להוסיף את הכבדים הנקיים בשכבה אחת ולהמשיך לטגן כ-4 דקות.
להפוך את הכבדים ולשבור עליהם 4 ביצים.(אני אוהבת לשבור כל ביצה בקערית ולשפוך אותה על הכבדים כך שנהיה בטוחים שלא תכנס קליפת ביצה למחבת או חלילה אם הביצה לא במיטבה)לתבל במלח ופלפל, לכסות את המחבת ולהמשיך בבישול עד שהחלמון של הביצים מתקשה.
לקרר את תכולת המחבת, להעביר הכל למעבד מזון ולעבד בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי.
להעביר לקערה ולשמור במקרר למשך יומיים.

המטבח של ליאורה 
רמת השרון || 054-3972336 || liora.rothem@gmail.com